jun 7

Fen de Villiers & Florian Tomballe ‘First case scenario’, video

Posted by bruno . Filed under Blogs & experiences we recommend, Kunst & cultuur | No Comments

De video ‘First case scenario’ is de opname van een performance van kunstenaars Fen de Villiers & Florian Tomballe.

Gedurende iets meer dan 20 minuten dompelen de kunstenaars de kijker in een procesgeoriënteerde en tijdloze omgeving, in een instrumentalistische maakmaatschappij waarbij we ons vragen kunnen stellen, ‘waarom’ we doen wat we doen of ‘wie’ gidst ons om te doen wat we elke dag doen.

De scène binnen het frame van de camera kan een strak geregisseerde werkruimte zijn, maar kan evengoed de ‘bewakingscamera’ zijn die onze activiteiten registreert, evalueert, telt, controleert …

First case scenario past binnen één van de basispeilers van het werk van Fen de Villiers, waarbij sociologische aspecten van onze maatschappij kritisch bekeken worden en de positie van het individu in vraag wordt gesteld.

http://fendevilliers.com/2012/02/first-case-scenario/

 

Fen de Villiers 'First case scenario'

Fen de Villiers 'First case scenario', ten Huize Van Bree

This entry was posted on zaterdag, juni 7th, 2014 at 03:58 and is filed under Blogs & experiences we recommend, Kunst & cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*