apr 24

Naïma Aouni, eerste solotentoonstelling, Paintings, vanaf 21 juni 2013 te Antwerpen

Posted by admin . Filed under Blogs & experiences we recommend, Kunst & cultuur | No Comments

Naïma Aouni (Antwerpen, °12 oktober 1987), woont en werkt in Antwerpen/Berchem
Biografie :
Ouders zijn van Tunesisch afkomst. Naïma groeit in Antwerpen op in een gezin met 4 kinderen.
Begint al vroeg als kind met tekenen met de focus op portretten.
Na de humaniora droomt Naïma ervan om kunstenaar te worden, maar studeert eerst 1 jaar kunstwetenschappen te Leuven.
Naïma schrijft zich in op de Academie te Antwerpen in de richting vrije grafiek wegens de afwezigheid van een specifieke opleiding tekenkunst. Focust zich tijdens dit jaar opleiding in de anatomie en het modeltekenen.
Besluit dat tekenkunst haar niet voldoende boeit en gaat resoluut op 22-jarige leeftijd voor schilderkunst. Besluit eerst om als autodidact de schilderkunst te ontdekken.
Wordt niet toegelaten op de Antwerpse Academie en vervolledigt haar autodidactisch project.
Wordt voor het jaar 2011-2012 toegelaten op Sint-Lucas Antwerpen voor de bachelor schilderkunst en volgt op het ogenblik het 2e jaar.
Tentoonstellingen :
Exposeert voor de eerste maal bij Galerie Verbeeck Van Dyck vanaf 21 juni 2013 tot en met 21 juli 2013.
Voor haar eerste solo-expositie bij Galerie Verbeeck Van Dyck presenteert Naïma Aouni een selectie uit 3 reeksen schilderijen die de jonge artieste het laatste jaar gecreëerd heeft in functie van deze tentoonstelling.
De tentoonstelling ‘Paintings’ bevat werk uit de reeksen ‘Self-portraits’, ‘Me, myself and the Joker’ en ‘Diagnostic View’.
De figuratieve schilderijen van Naïma typeren zich door een zeer mature en gedreven benadering van haar onderwerpen. De kunstenares heeft zichzelf door haar jarenlange autodidactische aanpak, technisch op dergelijke wijze verfijnd en haarzelf een eigen methodologie aangekweekt met een typische en eigen ‘geste’. Haar beelden en schilderijen treffen de ontvanger/kijker en bezitten een inherente maar steeds confronterende kracht.
Galerie Verbeeck Van Dyck is trots om deze jonge talentvolle kunstenares een forum aan te bieden voor een eerste solo-expositie.

http://www.verbeeckvandyck.be/Galerie_Verbeeck_Van_Dyck/AOUNI.html

This entry was posted on woensdag, april 24th, 2013 at 19:29 and is filed under Blogs & experiences we recommend, Kunst & cultuur. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*